DERS SEÇME VE KAYIT BİLGİLERİ

2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi eğitim öğretim süreçlerimiz ile ilgili Üniversitemiz Senatosunun 20 Şubat 2023 tarihli toplantısında alınan kararlar temelinde Müzik ve Güzel Sanatlar Bölümü 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi işleyişi ile ilgili yürütülecek temel uygulamalar aşağıda yer aldığı gibidir:

1- 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Döneminde derslerimizin tamamı uzaktan öğretim (çevrim içi/senkron) yöntemleri ile yürütülecektir.

2- Nisan ayı içinde, YÖK kararıyla harmanlanmış (hibrit) öğretim yöntemleri kullanılabileceğine ilişkin yeni bir açıklama yapılması durumunda derslerimiz harmanlanmış (hibrit) öğretim yöntemleriyle yürütülmeye devam edilecektir. Böyle bir karar çıkmaması durumunda, derslerimizin tamamı tüm dönem boyunca uzaktan çevrim içi yöntemlerle işlenecektir.

3- Hiçbir dersimiz için seçme yapılmayacak; enstrüman derslerimiz ve bazı uygulama derslerimiz, etkileşimli kayıtlar döneminde öğrencilerimizin kayıtlarına eklemesine açık olmayacaktır. Enstrüman derslerimiz (Klasik Gitar, Bas Gitar, Piyano, Flüt, Keman, Viyola, Viyolonsel, Klarnet, Saksafon, Trompet, Trombon, Davul) ve Tiyatro, Şan, Üniversite Korosu, Klasik Türk Müziği derslerimizin ileri kodları açılarak, sadece bu dersleri daha önce almış öğrenciler ile yürütülecektir. Bu öğrencilerimiz için ders ekleme-bırakma (13 Mart – 17 Mart 2023) döneminde derse kayıt olabilmeleri için kontenjan açılacaktır.

4- Teorik derslerimizin (Enstrüman Tarihi, Caz Tarihi, Sanat ve Bilim Kültürü, Uluslararası Haberler, Medya Ekonomisi, Film Analizi, Special Topics in Arts "Tarih Öncesi Sanat", Special Topics in Arts "Reklam ve İletişim", Mitoloji ve İkonografi, Kültürel Katmanlar, Sanatçılar ve Sanat Yapıtları, Solfej, Cam, Seramik) ve Deneysel Atölye ve Görsel Düşünme, Resim, Desen derslerimizin kayıtları 1 Mart 2023 (saat 14.00 itibarıyla) - 3 Mart 2023 tarihleri arasında "http://register.metu.edu.tr" üzerinden yapılacaktır.

5- Üniversitemiz Senato kararlarının "Etkileşimli kayıt tarihlerinde ders kapasitesinin dolu olması nedeniyle seçmeli bir derse/derslere kayıt olamayan depremzede öğrencilerimizin; ilgili dersin öğretim elemanını bilgilendirdikten sonra, öğrencisi oldukları Bölüm/Anabilim Dalı Başkanlıklarına en geç ders ekleme-bırakma işlemlerinin son gününe kadar (17 Mart 2023 tarihine kadar) dilekçe veya e-posta yoluyla başvurmaları halinde, bölümün uygunluk yazısı ve ilgili Yönetim Kurulu kararı ile söz konusu derse/derslere kayıt yaptırabilmelerine," maddesine göre depremzede öğrencilerimiz etkileşimli kayıt döneminde kontenjan sorunu nedeniyle alamadıkları derslerimizi kayıtlarına ekleyebilecektir. Bu hak, ders ve kontenjan kısıtlaması olmaksızın, etkileşimli kayıtlarda açık olan tüm derslerimiz için tüm depremzede öğrencilerimize tanınmıştır.

• Genel not ortalaması 1.79'un altında olan öğrenciler MGSB'den ders alamazlar.

• Lisansüstü programlarda okuyan öğrenciler derslerimizi not included (NI) olarak alabilirler.


Last Updated:
02/03/2023 - 14:02