Müzik ve Güzel Sanatlar Bölümü

AYDA BİR SERGİ: "Placeholder" Mert Acar

Kent ile doğa arasında kalmış, insanların değişime uğrattığı, yol üzerindeki geçiş alanları sadece melez bir görsellik yaratmakla kalmaz; aynı zamanda belleğe ve kültüre dair bir manzaraya dönüşür.
Placeholder sergisi, insanın yeryüzüne müdahalesine işaret eden farklı mekânları ve izleri Mert’in fotoğraflarıyla bizlere sunuyor. Fotoğraflar, sanatçının yolculuğunu izlemeye olanak sağlarken, manzaranın değişimini katmanlara ayırıyor. Yollar arasındaki birleşme ve ayrılma noktalarını gözler önüne seriyor. Sanatçı, insanlığın yeryüzünü işgal ediş biçimini fotoğrafla kayıt ederek, melezleşen mekânları bir kez daha ele geçiriyor. Sergi manzarayı değiştiren ve yenileyen, kısaca insanlığa ait bir hikâyeyi, kapladığımız yer ve onu tutuş biçimimiz üzerinden sorguluyor.

//
Mert Acar, Lisans eğitimini 2012 yılında Hacettepe Üniveristesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nde tamamladı. 2014 yılında Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümü'ne araştırma görevlisi olarak atandı ve yine aynı üniversitenin Güzel Sanatlar Enstitüsü'ne bağlı Resim Bölümü'nde yüksek lisans eğitimine başladı. Fotoğraf disiplini odaklı çalışmalarına Ankara'da devam etmektedir.