Müzik ve Güzel Sanatlar Bölümü

Ders Seçme ve Kayıt Bilgileri

1) MGSB 2020-2021 GÜZ DÖNEMİ UZAKTAN ÖĞRETİM DERS KAYITLARI 7-8-9 EKİM 2020 TARİHLERİ ARASINDA “register.metu.edu.tr” ADRESİNDEN YAPILACAKTIR. DERSLER 12 EKİM 2020 PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLAYACAK OLUP, HAFTALIK PROGRAMDA BELİRTİLEN GÜN VE ZAMANLARDA YAPILACAKTIR.

2) NOT ORTALAMASI 1.79’un ALTINDA OLAN ÖĞRENCİLER MGSB’DEN DERS ALAMAZLAR.

3) DERSLERİN KONTENJANLARINDA HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK YAPILMAYACAKTIR.

4) LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARDA OKUYAN ÖĞRENCİLER DERSLERİMİZİ NOT INCLUDED OLARAK ALABİLİRLER.

Müzik ve Güzel Sanatlar Bölümü 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Uzaktan Eğitim Dönemi Planı

2020-2021 Güz döneminde üniversitemizin almış olduğu uzaktan eğitim kararı ile teorik derslerimizin yanı sıra bazı uygulamalı dersler de online yapılacaktır. Aşağıda derslerin kayıtları, işlenişi ve enstrümanların edinilmesi ile bilgiler verilmektedir.

UZAKTAN EĞİTİM TEORİK DERSLER

(Enstrüman Tarihi, Caz Tarihi, Müzik Tarihi, Sanat ve Bilim Kültürü, Temel ve İleri Dijital Fotoğraf Tekniği, Uluslararası Haberler, Medya Ekonomisi, Sanat Tarihi, Sanatta Modernizm ve Postmodernizm, Cam, Seramik, Film Analizi, Tarihöncesi Sanat)

-Derslerin işlenişi, öğretim elemanlarımızın kararına göre Senkron veya Asenkron olarak yapılacaktır.

Teorik Derslerin Kayıt Süreci

-Bu derslerin tamamı uzaktan eğitim ile yürütülecek olup, kayıtları 7 Ekim 2020 günü saat 14:00’te register.metu.edu.tr üzerinden yapılacaktır.

UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMALI DERSLER

(Şan, Bas Gitar, Flüt, Keman, Viyola, Viyolonsel, Klasik Gitar, Klarnet, Saksafon, Trompet, Trombon)

-Uygulamalı derslerin hepsi senkron yapılacak olup, üniversitemizin  lisansını satın almış olduğu Webex Meeting programı üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin, senkron olarak yapılacak dersler için, yeterli düzeyde ses ve görüntü sağlayan donanımlara sahip olmaları gerekmektedir.

Uygulamalı Derslerin Kayıt Süreci

-2020-2021 güz döneminde seçmesi olan dersler pandemi nedeniyle seçme yapılmayacak olup kayıt dönemlerinde “oibs.metu.edu.tr” üzerinden yapılacaktır.

-Uygulamalı enstrüman derslerinde, öncelik eski öğrencilere ve kendine enstrüman sağlayan öğrencilere verilip boş kontenjanlara yeni öğrencilerin eklenmesi sağlanacaktır.

-Bölümde sınırlı sayıda bulunan enstrümanlar (Gitar, Bas Gitar ve Flüt hariç) dersi ekleyen öğrencilere bölüm tarafından sağlanacaktır.

-Klasik gitar, bas gitar ve flüt dersini alacak öğrenciler enstrümanlarını kendileri temin etmesi gerekmektedir.

-Dersi alan öğrencilere enstrümanların zimmeti ve teslimi, Müzik ve Güzel Sanatlar Bölümünden randevu alınarak (03122103639 nolu telefondan  Erdal Okumuş ile iletişime geçerek) yapılacaktır.

-Enstrümanlarını zimmet ettirmek için gelen öğrencilerin yanlarında ODTÜ kimliği fotokopisi, nüfu cüzdanı fotokopisi (yabancı öğrenciler için pasaport fotokopisi) ile gelmesi zorunludur. -Fotokopi kağıtlarının üzerine telefon ve adres bilgilerinin önceden yazılarak hazır şekilde getirmesi zorunludur

-Enstrümanı olmayan ya da zimmetli olarak enstrüman almayan öğrenci dönem sonunda başarısız olarak değerlendirilecektir. Bu sebeple, yukarıdaki şartları yerine getirmeyen öğrencilerin dersi eklememesi gerekmektedir.